1. nov. 2012

Ungdomsbokgilde 2012

Buskerud fylkesbiblioteket har som de siste årene arrangert et nytt og inspirerende arrangement om ungdomsbøker. Torsdag den 18. oktober var jeg og hele norsk 2- klassen min på ungdomsbokgilde på Teateret i Drammen. 

Her var det lagt opp et program med blant annet foredrag, bokanmeldelser, presentasjoner av nye ungdomsbøker og innlegg av noen 9.klasse elever som snakket litt om hvilke bøker de leste og hvordan de skrev bokanmeldelser.


Hele programmet var ganske interessant og spennende. Både måten nye bøker ble presentert på med spenning og innlevelse, og måten 9.klassingene jobbet med bøker på skolen var ganske noe nytt og innholdsrikt.


Det var over 30 bøker som ble presentert for studenter, elever, lærere, bibliotekarer og andre som jobber med ungdom og formidling av litteratur. Men siden jeg og klassen min går grunnskolelærer 1.-7.klasse var bøkene lite relevant for oss. 


Men ellers synes jeg at Ungdomsbokgilde var et spennende program som passer for alle som er interessert i bøker og litteratur. Jeg var også ganske heldig og ble trukket som vinneren av boka Sirkelen signert av forfatterne Mats Strandberg og Sara B. Elfgren.