31. aug. 2012


Hvordan kan fagblogg bidra til læring?


Først og fremst vil jeg si at jeg er veldig spent på dette med fagblogg, fordi det er første gang jeg skal sette meg inn i noe slikt. Jeg hadde forskjellige tanker rundt dette med fagblogg, men etter å ha lest andre fagblogg som presenterer forskjellige emner og temaer som er skolerelevant, følte jeg at dette kunne være et godt initiativ til å bidra til noe nytt innenfor skole og læring. 

Når det gjelder om hvordan fagblogg kan bidra til læring, er det flere punkter som dukker opp. Som for eksempel kan fagblogg bidra til å se faget, eller emnet du jobber med, fra et annet synspunkt.  Etter for eksempel endt undervisning eller skolehverdag kan du ta deg for ting du har lært og presentere dette slik at andre også får muligheten til å se og lese, og til å egne seg kunnskaper og tanker rundt det du har lært og erfart. På denne måten vil du også få muligheten til å reflektere over egen læring.

Ting du har reflektert og skrevet ned som blogginnlegg, kan du senere ta fram og bruke det til å øve deg opp til prøver eller eksamener. Fordi når du skriver blogginnlegg vil dette ligge som huskelapp eller notater fra undervisningen, som du selv har reflektert og være lett tilgjengelig når du trenger det.

Det du deler og skriver, og leser fra andres fagblogg, vil på en måte være en dokumentasjon av ting som du skulle ha lært og være en god redskap til å utforske mer på emner som har blitt tatt opp. Gjennom å lese andres innlegg og få en bedre innsikt i hva andre tenker og føler om noe spesielt, vil også være en viktig egenskap til å kommunisere med andre ved å for eksempel skrive egne meninger som kommentar, eller komme med argumenter som støtter opp det som har blitt sagt, eller med gode tips om hvordan ting kunne ha blitt sagt eller gjort på en annen måte.

Så det å skrive blogg er ikke bare det å bruke data- og skrivekunnskaper til å få fram masse ord, men noe nyttig innenfor skole og skolehverdagen som kan brukes gjøres om på noe annerledes og læringsrikt. Det å skrive blogg er ikke bare nyttig for deg selv, men også for andre som kanskje er like interessert i noe som deg selv. 

Ese :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar